Project Description
Koemelkallergie of lactose intollerantie:
Koemelkallergie is niet hetzelfde als lactose intollerantie. Bij een allergie kunt u echt niets eten waar melkeiwitten in zitten. Bij lactoseintollerantie kunt u bijvoorbeeld wel lactose arme melkproducten gebruiken, de lactose (melksuiker) is namelijk al door een enzym lactase omgezet. Indien u niet weet of u lactoseintollerantie heeft of een voedselallergie, kunt u dit laten testen door een bloedtest voor allergie en een waterstofademtest bij lactose intollerantie.
Tussendoortjes:
Geleipudding van fruit ( vrij van koemelk, lactose, kippenei, soja, pinda, noten, zaden, tarwe)
1 blikje fruit naar wens, bv manderijn, of perzik,
5 blaadjes gelatine
150 ml nutrilon pepti, nutamigen, of rijstemelk, (of lactose arme melk bij lactose intollerantie)
6 eetlepels suiker
Bereiding:
Week de gelatine ongeveer 10 minuten in koud water en knijp deze uit.
Laat het fruit uitlekken en vang het sap op
Verhit de fruitsap en los hierin de goed uitgeknepen blaadjes gelatine op.
Voeg het fruit en de melkvervanging toe
La een koud laat de massa afkoeken tot hij begint te binden
Giet hem dan met een koud water omgespoelde puddingvorm
Laat de pudding enkele uren opstijven in de koelkast
Vruchtenvlaai
Ingredienten van de bodem:
100 gram boekweitmeel
100 gram custard
1 dl water
50 gram witte basterd suiker
25 gram margarine (zie merkartikelenlijst)
1/2 zakje bakpoeder (backin)
Vulling:
4 eetlepels appelmoes
2-3 appels
3 eetlepels rozijnen
3 eetlepels basterdsuiker
Kaneel (indien verdragen)
Oven voorverwarmen op 180 C
Vlaaivorm invetten met toegestane margarine
Margarine laten smelten en water erbij doen
Maak een kuiltje in het boekweitmengsel
schenk water en margarine in het mengsel in het kuiltje
Roer het mengsel door elkaar
Maak een kneedbaar deeg, voeg eventueel nog extra custard toe tot het kneedbaar is
Het deeg uitrollen enin de ingevette vlaaivorm doen
Appelvulling verdelen over de vlaaivorm
Vlaai bakken gedurende 25 min op 180 C