Project Description

100 gram boekweit meel (bij glutenintollerantie), of tarwe meel.

100 gram rijstemeel

mespuntje zout

150 gram margarine (zie uw merkartikelenlijst, bv blue band light)

3 eetlepels witte basterd suiker

4 eetlepels poedersuiker

Meng de bloem met witte basterdsuiker en zout
Voeg de margarine toe
Kneed het tot een stevige bal
Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten
Rol het deeg uit
Bekleed de bodem van een ingevette springvorm
Bak het deeg ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 180 C
Laat de taart afkoelen
Verwijder de vorm en bestrooi de zandtaart met de poedersuiker
Variatie: Appeltaartjes

Verdeel het deeg over 8-10 ingevette taartvormpjes
Prik het deeg in en bestrooi deze met boekweit
Appels (3-4 stuks) schillen
Appels in stukjes snijden
Vermeng deze met 3 eetlepels basterdsuiker
Bakken in voorverwarmde oven gedurende 20 min op 180 C