Project Description

De courgette in dunne reepjes snijden is nog wel even een uitdaging. Handig als je daar zo’n speciaal apparaat voor hebt. Uit Jamie zijn boek leer ik dat dat een mandoline heet. Ik denk dat ik die maar eens voor mijn verjaardag ga vragen….

VOOR 2 PERSONEN – BEREIDINGSTIJD MAAR 15 MINUTEN

150 g linguine

2 verschillend gekleurde courgettes

½ bos verse munt (15 g)

30 g parmezaan

1 citroen

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water, giet af en vang een kopje van het kookwater op. Snijd de courgettes intussen in de lengte in plakjes en vervolgens met een scherp mes of een juliennemes of een mandoline (met beschermkapje!) in lange sliertjes. Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag met 1 eetlepel olijfolie op matig hoog vuur, doe de sliertjes courgette erbij en blijf 4 minuten regelmatig roeren. Snijd intussen de muntblaadjes fijn en roer ze erdoor.

Hussel de uitgelekte pasta met een scheutje van het kookwater door de courgette. Rasp er het grootste deel van de parmezaan en een klein beetje citroenschil over, pers alle citroensap erbij, hussel de boel goed en breng de pasta op smaak met zeezout en zwarte peper. Schep de borden vol, rasp de rest van de parmezaan erover, besprenkel met 1 theelepel extra verdien olijfolie en ga meteen aan tafel.

Calorieën430 kcal Vet14,5 g Verz.vet4,4 g Eiwit18,4g Koolhydraten60g Suiker6,3g Zout0,8g Vezels2,2g