Project Description

Een voedselallergie is een abnormale reactie van je lichaam op een normale voedingsstof. Je lichaam maakt specifieke afweerstoffen tegen bepaalde eiwitten in je voeding. Als je lichaam vervolgens opnieuw in contact komt met dit specifieke eiwit, zal je afweersysteem hierop reageren. Er komt een stof genaamd histamine vrij. Dit histamine zorgt voor de allergieverschijnselen.

De term voedselallergie is een verzamelnaam voor verschillende allergieën. We maken onderscheid in de volgende soorten voedselallergieën:

Koemelkallergie.
Tarweallergie.
Glutenallergie (coeliakie).
Notenallergie.
Pinda-allergie.
Soja-allergie.
Kippeneiallergie
Vis en schaaldieren (bijvoorbeeld garnaal)
Een noten allergie kan als baby al ontstaan en blijft meestal bestaan.

Vermoed u een voedselallergie? neem dan contact met mij op.

Links voor meer info over

Voedselallergie of intollerantie:

www.disolut.com

www.voedselallergie.nl

www.allergiesupermarkt.nl

www.allergieplein.nl

www.glutenallergie.nl